RachelSarah Rachels Facebook page
  • wow_slider_img_leer_leder_rachelsarah_01
  • wow_slider_img_leer_leder_rachelsarah_04
  • wow_slider_img_leer_leder_rachelsarah_02
  • wow_slider_img_leer_leder_rachelsarah_08
  • wow_slider_img_leer_leder_rachelsarah_03
  • wow_slider_img_leer_leder_rachelsarah_09
  • wow_slider_img_leer_leder_rachelsarah_05
  • wow_slider_img_leer_leder_rachelsarah_07
  • wow_slider_img_leer_leder_rachelsarah_06
wow_slider_img_leer_leder_rachelsarah_011 wow_slider_img_leer_leder_rachelsarah_042 wow_slider_img_leer_leder_rachelsarah_023 wow_slider_img_leer_leder_rachelsarah_084 wow_slider_img_leer_leder_rachelsarah_035 wow_slider_img_leer_leder_rachelsarah_096 wow_slider_img_leer_leder_rachelsarah_057 wow_slider_img_leer_leder_rachelsarah_078 wow_slider_img_leer_leder_rachelsarah_069

leer / leder

Wij hebben een geweldig assortiment aan leder voor uw autointerieur, stoel of zadel.

Leder is een echt natuurproduct. Een product wat zich kenmerkt door de rijkheid aan karakter. Je vindt dus in (sommige soorten) leder letterlijk de sporen van het leven terug. Zoals schrammen, insecten beten en nekplooien. Maar hierin zijn uiteraard verschillende gradaties. In sommige leder soorten zie je elk spoor nog terug terwijl in andere soorten dergelijke sporen volledig zijn weggewerkt. Dit wegwerken van oneffenheden, als mede het bewerken voor dagelijks gebruik gebeurd in het looiproces. Hoe meer het leer bewerkt wordt in het looi- proces, hoe beter het geschikt is voor dagelijks, intensief gebruik. Er zijn grof gezegd drie soorten: aniline, semi-aniline en afgedekt leder.

 

Alinine leder

Alinine leder krijgt slechts een transparante finish mee tijdens het looiproces en zit qua uitstraling het dichtst bij het echte natuurlijk product. Dit product leeft het meest van de drie soorten omdat de oneffenheden volledig zichtbaar zijn.

 

Semi-aniline leder

Semi aniline leder zit qua "look&feel" en bewerking tussen aniline en afgedekt leder in. De natuurlijke oneffenheden zijn nog zichtbaar, maar in mindere mate dan bij aniline leder. Door het aanbrengen van een licht dekkende beschermlaag is deze leder soort beter beschermd tegen vocht, vuil en verkleuring.

 

Afgedekt leder

Bij afgedekt leder worden alle oneffenheden weggewerkt. Deze soort heeft dus een minder natuurlijke uitstraling. Maar daar in tegen heeft deze leersoort een zeer uniforme uitstraling doordat een afdekkende beschermlaag wordt aangebracht en veelal in meer of mindere mate een nerf in het leder geprint. Door de beschermlaag en de bewerking is deze leersoort zeer geschikt voor dagelijks, intensief gebruik.

 

Welke soort dus bij uw wensen aansluit is afhankelijk van uw persoonlijke smaak. Binnen onze uitgebreide collectie vindt u alle soorten terug wat uw persoonlijke voorkeur ook mag zijn. En al onze leersoorten zijn van een hoge kwaliteit. Denk er wel aan dat leer, juist omdat het een natuurlijk product is, ook verzorging vereist. Voor meer informatie hier over bezoek onze FAQ pagina. Hier wordt alles verder uitgelegd.

 

 

Offerte aanvragen

Uiteraard geheel vrijblijvend.

* Verplichte velden