RachelSarah Rachels Facebook page
reparatie

Creativiteit, Kwaliteit & Kustom, Dat is waar ik voor sta!

Al van jongs af aan een voorliefde voor design meubels

Al van jongs af aan heb ik een voorliefde voor design meubels. Uren kon ik door boeken heen bladeren met daarin design meubels van grote ontwerpers als Charles & Ray Eames, Verner Panton, Ludwig Mies van der Rohe, Le Corbusier, Martin Visser en vele anderen. Deze voorliefde voor de grote klassiekers in de design wereld heeft me er ook toe bewogen om een creatieve opleiding te gaan volgen als interieur styliste. Deze opleiding heb ik twee jaar gevolgd bij Stichting Perk Intereuropleidingen.

 

Jaren praktijk ervaring

Aansluitend aan mijn opleiding ben ik echter een andere kant opgegaan. Omdat ik veel meer met mijn handen wilde werken en echt dingen wilde maken, ben ik gaan zoeken naar de juiste adressen om het bekledersvak te leren. Niet in theorie maar echt in de praktijk. Ik heb hier jaren gewerkt als bekleedster en alle mogelijke ervaring opgedaan die er bij dit prachtige vak komt kijken. Het stikwerk, materiaalkennis, werken met verschillende schuimsoorten, grote en kleine reparaties, skai, leer, stoffen... Alles kwam aan bod.

 

Het enige wat ik miste, en daarvoor was ik deze praktijk "opleiding" begonnen. Was het unieke (one-off) custom werk, in de Hot Rod wereld ook wel kustom genoemd. Door de jaren in dienst bij deze "rotten in het vak" had ik inmiddels ook een echte voorliefde ontwikkeld voor de oldtimers. Dus na het opdoen van veel ervaring was het voor mij duidelijk welke hoek ik in wilde...

 

Mijn stoutste cowboy boots aangetrokken en in het diepe gesprongen!

En zo werd in 2008 RachelSarah Autobekleding & Meubelstoffering geboren. Gespecialiseerd in oldtimers en kustom werk. Veel liefde voor het vak en een gezonde dosis perfectie. Ik wil me niet alleen onderscheiden door mijn specialisatie maar vooral ook door mijn inlevings vermogen en mijn oprecht passie voor het vak. Ik hoor vaak van mensen dat ze bij mij het gevoel hebben dat het niet om de centen gaat maar dat ik hun passie deel. En dat vind ik natuurlijk geweldig want dat is precies waarom ik dit werk doe... Omdat ik het een prachtig mooi vak vind! En ik ontmoet elke week weer leuke en interessante mensen met op hun beurt enorm veel passie voor hun oldtimer, motor of design meubel.

 

Toekomst plannen...

In het eerste kwartaal van 2014 betreden we een nieuwe pand waar ik nog meer de ruimte krijg om mijn beroep als autobekleedster & meubelstoffeerster uit te oefenen. En ik hoop daar nog heel veel schitterende projecten te realiseren. Wellicht wel dat van u...

charles ray eames
verner panton
ludwich mies van der rohe
Le Corbusier
Martin Visser